Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Με κατάνυξη η περιφορά και η ακολουθία των επιτάφιων στη Χαλκίδα

Μεγάλη Παρασκευή στη Χαλκίδα
Μεγάλη Παρασκευή στη Χαλκίδα
Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με κατάνυξη όπως αρμόζει στη μέρα αυτή που είναι η αποκορύφωση του θείου δράματος με την Ταφή του Χριστού, πλήθος κόσμου βρέθηκε και φέτος, 10 Απριλίου 2015, στην καθιερωμένη συγκέντρωση των επιτάφιων στην παραλία της Χαλκίδας. Χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου και παρουσία των Εθελοντών Σαμαρειτών, της Φιλαρμονικής, αντιπροσωπείας του Λυκείου Ελληνίδων, των τοπικών αρχόντων, της χορωδίας της εκκλησίας καθώς και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Μ. Παρασκευής στη Χαλκίδα.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  εφτά Επιτάφιοι από εκκλησίες της Χαλκίδας στόλισαν την παραλία μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας για την Ανάσταση, που τα τελευταία χρόνια είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Οι επιτάφιοι που συγκεντρώθηκαν ήταν από τις ακόλουθες εκκλησίες: Άγιος Νεκτάριος,  Ευαγγελίστρια, Άγιος Δημήτριος (Μητρόπολη Χαλκίδας), Αγία Βαρβάρα, Αγία Παρασκευή,  Μέσα Παναγίτσα και  Άγιος Νικόλαος.
Μεταξύ των επισήμων που βρέθηκαν σήμερα στο στρογγυλό ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός, ο βουλευτής Ευβοίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας Παναγιώτης Καράβας, ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων Γιώργος Μπαντούνας, ο Σωτήρης Ανυφαντής κ.α.
Ακολούθησε η καθιερωμένη ομιλία του Μητροπολίτου Χαλκίδας ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι άνθρωποι τον καταδίκασαν σε θάνατο όμως Εκείνος τους έδωσε τη ζωή. Τον έστεψαν με αγκάθινο στεφάνι και Εκείνος τους χάρισε το στεφάνι της αθανασίας. Πολλοί ακολουθούμε το Χριστό και είμαι βέβαιος πως όλους μας συγκλονίζει αυτή η θυσία, γιατί η αγάπη του Χριστού είναι ικανή να ραγίσει και πέτρες. Αυτοί που τον πιστεύουν όχι απλά θα αναστηθούνε αλλά δεν θα πεθάνουνε ποτέ. Με πίστη στον Κύριο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με αγάπη και αισιοδοξία τη ζωή». Έκλεισε την ομιλία του ευχόμενος «Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση σε όλους».
Τέλος, η Χορωδία του Αγίου Δημητρίου έψαλλε το «Αι Γενεαί Πάσαι» καθώς και το «Ω γλυκύ μου έαρ» και αποχώρησαν σίγα-σιγά όλοι οι Επιτάφιοι.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τους Επιτάφιους
Ο επιτάφιος της Αγίας Βαρβάρας
Ο επιτάφιος της Αγίας Παρασκευής
Ο επιτάφιος του Αγίου Δημητρίου
Ο επιτάφιος του Αγίου Νεκταρίου
Ο επιτάφιος της Ευαγγελίστριας
Ο επιτάφιος της Μέσα Παναγίτσας
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες καθώς και ένα μικρό απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί από τον εορτασμό της Μεγάλης Παρασκευής στη Χαλκίδα.
eviaportal.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου