Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Η κορύφωση του Θείου Δράματος στη Σμύρνη και τον Κιρκιτζέ το Πάσχα 2015

  • Η κορύφωση του Θείου Δράματος στη Σμύρνη και τον Κιρκιτζέ το Πάσχα 2015
Με κατάνυξη και μεγάλη συγκίνηση προσέρχονται οι πιστοί στους ορθόδοξους ναούς της Σμύρνης και του Κιρκιτζέ παρακολουθώντας την κορύφωση του Θείου Δράματος.
Ήδη από τη Μεγάλη Πέμπτη, στον ιερό ναό του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη τελούνται οι ακολουθίες. Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί έγινε η λειτουργία και η Αποκαθήλωση ενώ στις 19:00 θα τελεστεί η ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και θα γίνει η ιερή λιτανεία του Επιταφίου.
Στις 09:00 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου θα αρχίσει η Θεία Λειτουργία. Η παννυχίδα της Αναστάσεως (η ολονύκτια ακολουθία) θα ξεκινήσει στις 22:30 ενώ τα μεσάνυχτα θα γίνει η Ανάσταση και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία.
Ο Εσπερινός της Αγάπης θα τελεστεί στις 11:00, την Κυριακή του Πάσχα και στη μία θα ακολουθήσει το πασχαλινό τραπέζι που θα ετοιμάσει η Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης.
Την Δευτέρα του Πάσχα, δηλαδή της Δευτέρα της Δικαινησίμου, θα λειτουργήσει ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου στον Κιρκιτζέ. Η Θεία Λειτουργία θα γίνει στις 10:00 το πρωί και θα υπάρχει λεωφορείο στην πλατεία Μοντρέ για τη διευκόλυνση των πιστών από τις 08:00.

Ο ναός του Αγίου Δημητρίου του Κιρκιντζέ διακρίνεται στο βάθος
Την Παρασκευή 17 Απριλίου η ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης θα μπορέσει να εκκλησιαστεί στον ιερό ναό της Αγίας Φωτεινής. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσουν στις 09:30. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, στις 15:00 θα τελεστεί η ακολουθία του Αγιασμού στο ιερό αγίασμα Παναγίας Γαλατούσας. Για τη μετάβαση στο αγίασμα θα υπάρχουν αμάξια που θα φύγουν από το ναό.
Όπως ανακοίνωσε η Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης την Κυριακή του Πάσχα θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία στα γεωργιανά στο ναό της Αγίας Φωτεινής από τις 9-11 π.μ. Στον ίδιο ναό, την Τρίτη του Πάσχα στις 09:30 το πρωί θα γίνει λειτουργία στα ρωσικά. 
pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου