Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Έγινε η Αφή του Αγ. Φωτός στα Ιεροσόλυμα (Μ. Σάββατο 2015)

  widget counter code
Στις 14.17 (ώρα Ελλάδος) του Μ. Σαββάτου 2015, έγινε η Αφή του Αγίου Φωτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, έπειτα από την σχετική καθιερωμένη τελετή Αφής του Αγίου Φωτός.
Η υποδοχή του Αγίου Φωτός θα γίνει το απόγευμα στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", στην Αθήνα και από εκεί, με ειδικές και τακτικές πτήσεις, θα μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και πολλά σημεία του κόσμου.
Στη Θεσσαλονίκη, το Άγιο Φως θα βρίσκεται στις 8 το απόγευμα, από όπου θα το παραλάβει εκπρόσωπος της Μητρόπολης Βέροιας και θα το διανείμει σε όλους τους ναούς της. InVeria.gr 

Πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός
στα Ιεροσόλυμα

Πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα
Ιεροσόλυμα
Σε κλίμα κατάνυξης, τελέστηκε το μεσημέρι στον Ιερό Ναό
της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η ιερουργία της Αφής
του Αγίου Φωτός
.Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ', συνοδεία αρχιερέων, ιερέων και διακόνων, μετέδωσε το Άγιο Φως στους χιλιάδες προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως».
Μετά τη λήξη της τελετής, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας, βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη, Γ.Γ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, για να ταξιδέψει με ειδική πτήση στην Ελλάδα, όπου θα το υποδεχθούν με τιμές αρχηγού κράτους.
Της αποστολής παραλαβής του Αγίου Φωτός μετείχαν επιπλέον ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανόςnews.in.gr 

«Δεύτε λάβετε Φως» - ΒΙΝΤΕΟ
Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ', συνοδεία αρχιερέων, ιερέων και διακόνων, μετέδωσε το Άγιο Φως στους χιλιάδες προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως».
Μετά τη λήξη της τελετής, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας, βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη, Γ.Γ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, για να ταξιδέψει με ειδική πτήση στην Ελλάδα, όπου θα το υποδεχθούν με τιμές αρχηγού κράτους. Της αποστολής παραλαβής του Αγίου Φωτός μετείχαν επιπλέον ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανόςenikos.gr
 
 
 
 
 *Εικόνες από τη ζωντανή μετάδοση της τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός, από το κανάλι 4E
Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου