Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Όταν το Κράτος, η Δημόσια Διοίκηση, η Δικαιοσύνη και οι Υπηρεσίες λειτουργούν σωστά

Όταν το Κράτος, η Δημόσια Διοίκηση,
η Δικαιοσύνη και οι Υπηρεσίες
λειτουργούν σωστά
Πρίν από 2 ημέρες διάβασα μία είδηση και συγκλονίστηκα,από την ικανότητα της κρατικής μας μηχανής, η οποία απέδειξε ότι μπορεί να κινηθεί και να λειτουργήσει ακαριαία και αποτελεσματικά προς πάσαν κατεύθυνσιν και να πατάξει άμεσα την οποιαδήποτε παρανομία.
Συνέλαβε η αστυνομία, ύστερα από καταγγελία της απάνθρωπης ΔΕΗ έναν φουκαρά ο οποίος (άκουσον-άκουσον) είχε κλέψει ηλεκτρικό ρεύμα αξίας 7 ευρώ!.. Ναί καλά το διαβάσατε και το ξαναγράφω, ένας φουκαράς είχε κλέψει ηλεκτρικό ρεύμα, αξίας 7 ευρώ!..

Αμέσως κινητοποιήθηκε η Αστυνομία και τον συνέλαβε, τον κλείσανε στα μπουντρούμια τον εγκληματία, τον πήγανε στον ανακριτή, μετά τον παρέλαβε ο εισαγγελέας και ορίσθηκε τακτική δικάσιμος, έτσι για να μην νομίζουμε ότι δεν λειτουργεί τίποτα σ' αυτόν τον τόπο.
Μία εβδομάδα (αν δεν απατώμαι αλλά δεν θα τα χαλάσουμε εδώ) πρίν τη Δίκη ο ανθρωπάκος, αφού πέρασε μία αφάνταστη ταλαιπωρία, πέθανε από την στενοχώρια του, ο δικηγόρος του ειδοποιήθηκε την τελευταία στιγμή και παρουσιάσθηκε στο σεβαστό Δικαστήριο, δηλώνοντας ότι ο πελάτης του πέθανε και ζήτησε να μην εκδικασθεί η υπόθεση λόγω θανάτου ή αν δεν μπορούσε να γίνει αυτό, να δοθεί μία αναβολή, ώστε να προσκομίσει το Πιστοποιητικό θανάτου.

Έλα, όμως, που το σεβαστό Δικαστήριο δεν επείσθη και συνεδρίασε με όλη του την μεγαλοπρέπεια και καταδίκασε τον πεθαμένο σε μια βαρύτατη ποινή!.. Τί νομίζατε ότι ο κάθε κακούργος θα μπορεί να παρανομεί, σαν τον αποθανόντα, χωρίς να τιμωρείται?
Ερχόμαστε τώρα στο δραματικό μέρος της υποθέσεως.
Ο τεθνεός ήταν παντρεμένος και πατέρας 2 ανηλίκων παιδιών, άνεργος και αυτός και η γυναίκα του. Η σύζυγος είχε φύγει για να βρεί δουλειά στη Γερμανία και μέχρι να τακτοποιηθεί είχε αφήσει τα παιδιά στην Ελλάδα με τον πατέρα τους.
Ο φουκαράς, όμως, δεν είχε τα απαραίτητα προς το ζην και αναγκάστηκε να παίρνει λίγο ηλεκτρικό ρεύμα (που μας έχουν πρήξει να μας λένε όλοι οι πολιτικοί μας και οι εκάστοτε κυβερνήσεις, ότι είναι δημόσιο αγαθό) για να βλέπουν τα παιδιά το βράδυ.

Το αμέσως τραγικότερο είναι, αντί κάποιος να τον βοηθήσει όπως οι γείτονες, ο Δήμος, η Εκκλησία, κάποια από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις με τους βαρύγδουπους τίτλους και τα αριστοκρατικά ονόματα στα συμβούλια τους, επαναλαμβάνω αντί κάποιος ή και όλοι να βοηθήσουν τον φουκαρά, μερίμνησαν, ώστε η Πρόνοια να του πάρει τα παιδιά με την δικαιολογία ότι ήταν υπόδικος.
Όπως καταλαβαίνετε, δεν θέλει ο άνθρωπος και πολύ για να τινάξει τα πέταλα, έτσι και αυτός, δεν το άντεξε και έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, μόνος, καταφρονεμένος, ντροπιασμένος στα μάτια των παιδιών του κατά κύριο λόγο και ίσως να τον άφησαν και άθαφτο λόγω ελλείψεως χρημάτων.
Η τραγική ιλαρότητα όμως δεν σταματά εδώ. Ήρθε η μητέρα από την Γερμανία για να πάρει τα παιδιά της, τα οποία, όμως, η Πρόνοια αρνείται να της δώσει και είναι αναγκασμένη να κάνει Δικαστικό αγώνα, χωρίς να έχει τα απαραίτητα χρήματα για να τα πάρει πίσω.
Την ίδια στιγμή διαβάζουμε ότι στην Ελλάδα της φτώχειας και της ανέχειας οι υπερβαθύπλουτοι συμπατριώτες μας, οι κοινώς λεγόμενοι «κροίσοι», από 9 έγιναν 11, αύξησαν την περιουσία τους κατά 14,2 δις. ευρώ και  κρατάνε στα χέρια τους το 45% του ελληνικού ΑΕΠ δηλαδή 55 δις ευρώ ή το 56,1% του εθνικού μας (εγχώριου) πλούτου.
Εγώ απορώ οι άνθρωποι αυτοί πώς μπορούν και κοιμούνται το βράδυ με τόση δυστυχία γύρω τους και πώς μπορεί ο καταπιόνας τους να κατεβάζει χωρίς να πνίγονται τα πλούσια εδέσματά τους, όταν υπάρχουν 6.000.000 συμπατριώτες μας που ζούν σε συνθήκες ένδειας και κοινωνικού αποκλεισμού, όταν μόνο το 31,3% του συνόλου των νοικοκυριών έχουν θέρμανση στα σπίτια τους, το ποσοστό της ανεργίας των νέων ξεπερνά το 60% και υπάρχουν παιδιά που χάνουν τις αισθήσεις τους στο σχολείο από την πείνα.
Αίσχος για όλους μας, ντροπή για τις αρχές του τόπου και όνειδος για το πολιτικάντικο σύστημά μας.
Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη για ηθελημένες παραλήψεις και ειδικά όπου έπρεπε να χρησιμοποιήσω κεφαλαία, αλλά δεν τα χρησιμοποίησα ως ένδειξη περιφρόνησης και αηδίας.
Θα χαιρόμουν αν κάτι από αυτά που έγραψα αν είναι λάθος και θα έπρεπε να το διορθώσω να μου αποστείλετε μήνυμα για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου