Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ευρώπης!

Αθήνα 15 Ιανουαρίου 2014

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ευρώπης!
Αρχηγός της ελληνικής αποστολής, που θα μετάσχει την επόμενη χρονιά στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ευρώπης, εκλέχτηκε πανηγυρικά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Μανώλης Κολυμπάδης! Η νέα μεγάλη διοργάνωση θα γίνει στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν από τις 12 έως τις 28 Ιουνίου του 2015, η ψηφοφορία για την εκλογή αρχηγού πραγματοποιήθηκε χτες στη συνεδρίαση της Ελληνικής 
Ολυμπιακής Επιτροπής και ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πλειοψήφησε έναντι των άλλων δύο υποψηφίων, του 
και του Γιάννη Βασιλειάδη (εκπροσώπου της Ιστιοπλοΐας). 

 «Η εκλογή μου αυτή, που έγινε έξω και πέρα από παραταξιακές λογικές, αποτελεί μεγάλη τιμή πρώτα για το άθλημά μας, την επιτραπέζια αντισφαίριση, που το 2013 έκανε περήφανους τους Έλληνες με τις μεγαλειώδεις επιτυχίες του και ύστερα για μένα προσωπικά», τόνισε σε δηλώσεις του ο Μανώλης Κολυμπάδης.
 

Για να παραθέσουμε αρχικά ορισμένα βασικά στοιχεία για τη νέα αθλητική εκδήλωση και την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν να σημειώσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε πέρσι να διοργανώνει κάθε τέσσερα χρόνια τους λεγόμενους και Ολυμπιακούς Αγώνες των Ευρωπαίων

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2012, στο 41ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής, δόθηκε το χρίσμα στο Μπακού ως πρώτη πόλη διεξαγωγής των αγώνων. Μαζί με την Ελλάδα και την Κύπρο υπολογίζεται να πάρουν μέρος 5.650 αθλητές από 49 χώρες της ηπείρου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 18 αθλήματα που θα είναι κολύμβηση, γυμναστική, πυγμαχία, τζούντο, καράτε, ποδηλασία, πάλη, τρίαθλο, ξιφασκία, επιτραπέζια αντισφαίριση, τοξοβολία, μπάντμιντον, μπάσκετ three on three, βόλεϊ, μπιτς σόκερ ενώ γίνεται και προσπάθεια να περιληφθεί και ο στίβος.

Η τελετή έναρξης θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού, που βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται να έχει χωρητικότητα 68 χιλιάδων θεατών. 


Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος είναι Πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων.

Οι Αζέροι έχουν επενδύσει αρκετά χρήματα στη διοργάνωση, θέλοντας να γράψουν ιστορία ως η πρώτη διοργανώτρια των Ευρωπαϊκών Αγώνων.


Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ αμέσως μετά την επανεκλογή του στην Εκτελεστική Επιτροπή των ΕΟΕ, με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ενωσης των Ολυμπιακών Επιτροπών, Σείχη Αλ Σαμπάχ και τον Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Πάτρικ Χίκεϊ

 Το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Πάτρικ Χίκεϊ, δήλωσε ενθουσιασμένος από όσα είδε στο Μπακού και κυρίως από το Crystal Hall, όπου είχε διοργανωθεί η Eurovision του 2012.


 «Νομίζω πως αυτοί οι Αγώνες θα δημιουργήσουν εξαιρετική ατμόσφαιρα για αθλητές και φιλάθλους. Πιστεύω πως θα είναι φανταστικά», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ το κλιμάκιο της Ε.Ο.Ε. αντίκρισε εντυπωσιακές εικόνες κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ολυμπιακό Χωριό. Όμορφα κτίρια, ευρύχωρα δωμάτια, πλήρως εξοπλισμένα που θα παρέχουν έναν πιο εκλεπτυσμένο χώρο διαμονής και προετοιμασίας των αθλητών. Οι Αζέροι έχουν διαθέσει πολλά χρήματα προκειμένου να βάλουν υψηλά στάνταρ φιλοξενίας, τόσο για τους αθλητές όσο και για τους επισκέπτες στη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Αγώνων. «Βασικός στόχος της οργανωτικής επιτροπής είναι να διαθέσει τις καλύτερες συνθήκες διαμονής στους αθλητές. Αυτό το Ολυμπιακό Χωριό θα είναι ό,τι καλύτερο για τους συμμετέχοντες», υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι της οργανωτικής επιτροπής.

Το Μπακού είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Κασπία Θάλασσα με τον πληθυσμό της να ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια. 
Βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Στη συνεδρίασή της στις 14 Ιανουαρίου 2014 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να διεξάγει εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού της ελληνικής αποστολής, που θα λάβει μέρος στους αγώνες αυτούς. Πρέπει άμεσα άλλωστε, νʼ αρχίσει επικοινωνία με τους διοργανωτές και νʼ αντιμετωπιστούν από κοινού όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τη συμμετοχή μιας τέτοιας ογκώδους και πολυπληθούς αποστολής, η οποία θα περιλαμβάνει και αρκετές δεκάδες αθλητών και αθλητριών πρώτης γραμμής.

Εκτός από τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. υποψήφιοι για την αρχηγία της αποστολής ήταν τα επίσης μέλη της Ε.Ο.Ε. Αντώνης Νικολόπουλος (Κανόε Καγιάκ) και Γιάννης Βασιλειάδης (Ιστιοπλοΐα). Στην πρώτη ψηφοφορία ο Μανώλης Κολυμπάδης έλαβε 13 ψήφους έναντι 10 του Γιάννη Βασιλειάδη και 5 του Αντώνη Νικολόπουλου. Στη δεύτερη ψηφοφορία (όπου σύμφωνα με τον κανονισμό που διέπει τις ψηφοφορίες στα ολυμπιακά συλλογικά όργανα, αποχώρησε ο τρίτος σε ψήφους Αντώνης Νικολόπουλος), ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης έλαβε 23 ψήφους έναντι 4 του Γιάννη Βασιλειάδη και εξελέγη πανηγυρικά αρχηγός της αποστολής των 1ων Ολυμπιακών Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας ο Μανώλης Κολυμπάδης εμφανώς συγκινημένος για την τιμή, που του έγινε από τα μέλη της Ε.Ο.Ε., δήλωσε:

«Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, οι συνάδελφοί μου στην Ε.Ο.Ε. με τίμησαν για μια ακόμη φορά με την εμπιστοσύνη τους και μου ανέθεσαν την ευθύνη διοίκησης και καθοδήγησης μιας τόσο μεγάλης και σημαντικής ελληνικής αποστολής όπως αυτής  που θα συμμετάσχει στους 1ους  Ολυμπιακούς Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα γίνουν στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν από τις 12 έως τις 28 Ιουνίου του 2015. Η εκλογή μου αυτή, που έγινε έξω και πέρα από παραταξιακές λογικές, αποτελεί μεγάλη τιμή πρώτα για το άθλημά μας, την επιτραπέζια αντισφαίριση, που το 2013 έκανε περήφανους τους Έλληνες με τις μεγαλειώδεις επιτυχίες του και ύστερα για μένα προσωπικά. Θέλω για μια ακόμη φορά να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους συναδέλφους μου στην Ε.Ο.Ε. αλλά και σʼ όλους τους συνεργάτες μου στη διοίκηση της ομοσπονδίας, στο διοικητικό της προσωπικό, στους αθλητές, στους προπονητές αλλά και σʼ όλους όσους υπηρετούν το άθλημα από το οποιοδήποτε μετερίζι. Χωρίς τη συμβολή όλων αυτών η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση δεν θα μπορούσε να πετύχει όλες αυτές τις διακρίσεις το τελευταίο καιρό. Υπόσχομαι στο κόσμο του αθλήματός μας να κάνω ό,τι μπορώ για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών του».

                    
                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου