Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗ: "Ο πληθυσμός της Ελλάδας υπό διωγμόν", της Δρ. Ήρας Έμκε-Πουλοπούλου, Αθήνα 2018.με Εικονογράφηση Σπύρου Ορνεράκη, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών (ΕΔΗΜ), Εκδόσεις Βογιατζή, Αθήνα 2018,
ISBN:
978-960-7941-14-5, σχ. 17x24 cm,
σελίδες 736, τιμή 37,16 €.

Οι Εκδόσεις Βογιατζή κυκλοφόρησαν την έκδοση του βιβλίου της Δρ. ΄Ηρας ΄Εμκε-Πουλοπούλου, Ο πληθυσμός της Ελλάδας υπό διωγμόν, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών με εικονογράφηση του Σπύρου Ορνεράκη.

Πρόκειται για μελέτη που αφορά το πάντοτε επίκαιρο, κρίσιμο και πολύ ενδιαφέρον Δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, το οποίο προϋπήρχε της κρίσης αλλά επιδεινώθηκε δραματικά κατά τη διάρκειά της. Στηρίζεται σε επίσημα στοιχεία, επιστημονικές έρευνες και μελέτες και αναλύει την εξέλιξη του πληθυσμού της χώρας που ξεκινά από την πρώτη Απογραφή που έγινε πριν από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, αναφέρεται στη μεταπολεμική περίοδο και αναλύει διεξοδικά την περίοδο της κρίσης. Χρησιμοποιώντας επιστημονικές μελέτες και έρευνες εξετάζει τα οικονομικά, κοινωνικά, δημογραφικά και άλλα αίτια και τις πολλαπλές επιπτώσεις της σημερινής δημογραφικής κατάστασης της χώρας, δίνοντας έμφαση στον ρόλο και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι  Έλληνες και οι Ελληνίδες.

http://ekdosis-vogiatzi.blogspot.com/2018/10/blog-post.html

Βλέπε περισσότερα εδώ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

2 σχόλια: