Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Επιτακτική είναι η ανάγκη για ουσιαστική Διοικητική αλλαγή στην Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΟΕΒΑΣ)
Του Ν. Α. Κωνσταντόπουλου

Ο Bετερανισμός του στίβου στην Ελλάδα διέρχεται κρίση. Κρίση όχι τόσο αγωνιστική, όσο διοικητική. Και κρίση αξιοπιστίας. Τούτο είναι πασιφανές σε όσους θέλουν και μπορούν να έχουν τις αισθήσεις τους σ’ εγρήγορση και τον νου τους λειτουργούντα.
Κάτι πρέπει ν’ αλλάξει. Και θεωρούμε ότι επέστη ο καιρός.
Μια ομάδα αγωνιζόμενων Βετεράνων αθλητών, από τους περισσότερους συλλόγους της χώρας, αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την Διοίκηση της ΟΕΒΑΣ στις αρχαιρεσίες της 30ής Ιανουαρίου. Όχι για να ικανοποιήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες. Όχι για ιδιοτελείς σκοπούς. Αλλά για να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ν’ αλλάξουμε κάτι προς το καλύτερο, φυσικά.
Υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε. ΔΕΝ υποσχόμαστε πως δεν θα κάνουμε λάθη. Τουναντίον. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα… κάνουμε. Διότι λάθη δεν κάνει μόνος όποιος δεν ενεργεί. Κι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραμείνουμε άπραγοι.
Βασικός μας στόχος είναι ν’ αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της ΟΕΒΑΣ στα μάτια των παλαιών αθλητών. Αυτών που αγωνίζονται αλλά κι εκείνων, που θέλουν να έλθουν κοντά μας, αλλά, βλέποντας την κατάσταση, δεν το κάνουν.
Θα επιδιώξουμε ν’ αναβαθμίσουμε τους αγώνες. Με την διεξαγωγή τους σε στάδια που παρέχουν κατάλληλες συνθήκες για τέλεση αγώνων. Με σωστό και εφαρμοστέο πρόγραμμα. Με ύπαρξη όλων των οργάνων ρίψεων. Με επαρκή αριθμό κριτών, που θ’ αμείβονται. Με τήρηση των διεθνών κανονισμών της IAAF (έξι προσπάθειες στις ρίψεις και στα οριζόντια άλματα για τους οκτώ καλύτερους αθλητές κάθε αγωνίσματος σε κάθε κατηγορία). Με αγώνες όχι μόνο σε λίγες συγκεκριμένες πόλεις, αλλά και στην Αθήνα, που έχει ξεχαστεί, και αλλού.
Επιδίωξή μας είναι να οργανώνουμε τρία πρωταθλήματα (
Εαρινό, Πανελλήνιο, Φθινοπωρινό), τουλάχιστον 2 ημερίδες χειμερινές (κλειστού στίβου και με τις μεγάλες ρίψεις στον ανοικτό, εφόσον το επιτρέπει ο καιρός) και, σε συνεργασία με σωματεία, άλλους αγώνες (π.χ. «Τρίτσεια», Γκαλά στην Κρήτη, αγώνες εις μνήμη Στέλιου Αγγλούπα κ.α.).
Θ’ αγωνισθούμε για μια Ομοσπονδία ανοικτή σε όλους, όχι «μαγαζάκι» και «ιδιοκτησία» 4-5 ανθρώπων. Με ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Με εντιμότητα. Με μέλη, που θα εργάζονται για τους σκοπούς της. Όχι με «αχυρανθρώπους» ή με τρανταχτά, αλλά ανενεργά, ονόματα, που θα έχουν τον ρόλο της «βιτρίνας». Με έντιμους αγωνιζόμενους βετεράνους. Γιατί, πόσοι από τους τωρινούς ανθρώπους της 15μελούς διοίκησης της ΟΕΒΑΣ είναι αγωνιζόμενοι; Μόλις δύο (2).
Θα επιδιώξουμε, επίσης, ν’ αποκαταστήσουμε διεθνώς την αξιοπιστία και την τιμή των Ελλήνων βετεράνων, που ετρώθησαν βαριά εξ αιτίας πράξεων λίγων μελών της παρούσης διοίκησης.
Διαβεβαιώνουμε κάθε αγωνιζόμενο βετεράνο αθλητή, ότι θα είμαστε δεκτικοί σε κάθε παρατήρηση και υπόδειξή του. Υποσχόμαστε πως θα είμαστε δίπλα τους. Αυτό που ζητούμε από εκείνους είναι να σταθούν κι εκείνοι δίπλα μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου