Υποψήφιος στην Β΄ Αθηνών
Πήρε μέρος, από νεαρός φοιτητής, στους δημοκρατικούς αγώνες του Ελληνικού λαού, αγωνίσθηκε κατά της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών και υπεστήριξε πάντα σταθερά τα Εθνικά θέματα και την ανάγκη μιας πατριωτικής, ανεξάρτητης και πολυδιάστατης Εξωτερικής Πολιτικής.
Σταθμοί στην πορεία του απετέλεσαν:
• Η θητεία του ως Συμβούλου επί θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.
• Η θητεία του ως Διευθυντού του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, με πρόσκληση της τότε Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη.
Ως επιτομή στο έργο του στο Κέντρο Δελφών, έγραψε το βιβλίο «Το Μήνυμα του Απόλλωνα». Το βιβλίο αναφέρεται στις Αρχαίες Ελληνικές Τέχνες, στην Αρχαία Ελληνική Παιδεία και στην Ιδέα των Δελφών για αναβίωση των Αρχαίων Πυθικών Αγώνων σε νέα, σύγχρονη, παγκόσμια βάση. Αναφέρεται επίσης ειδικότερα σε τρόπους, με τους οποίους η ιδέα αυτή μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
• Η ανάθεση σ' αυτόν από τον Πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο της εκπροσωπήσεως της Κύπρου ως Πρέσβεως στο Παρίσι.
Σε αναγνώριση του έργου του, η Γαλλική Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί του απένειμαν το Εθνικό Παράσημο της Αξίας.
Ο Πρέσβυς ε.τ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ είναι γνωστός για τους αγώνες του για τα Εθνικά θέματα: την Κύπρο, το Αιγαίο, τη Θράκη, το θέμα των Σκοπίων και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού και του Μικρασιατικού Ελληνισμού.
Είναι γνωστός επίσης για τα άρθρα, τις αναλύσεις και τις παρεμβάσεις του πάνω σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Γεωπολιτικής, λαθρομεταναστεύσεως, Άμυνας και Εθνικής Στρατηγικής.
Ειδικότερα για τη βαθειά κρίση που διέρχεται η χώρα μας και για το πώς θα βγει απ' αυτήν, κατέθεσε τις ιδέες και τις απόψεις του μ' ένα βιβλίο 650 σελίδων, με τίτλο: «Η Ελλάδα σε Κίνδυνο. Ιδέες και Θέσεις για Εθνική Ανασύνταξη», εκδόσεις «Λειμών».
Ποιος είναι ο κίνδυνος που διατρέχει σήμερα η Ελλάδα;
Ένας τριπλός κίνδυνος:
α. να υποστεί, με την ακολουθούμενη πολιτική, ανεπανόρθωτη οικονομική καταστροφή, με κατεδάφιση κάθε έννοιας Εθνικής Οικονομίας, ξεπούλημα του Εθνικού πλούτου και υποθήκευση της Κυριαρχίας και της Ανεξαρτησίας της.
β. Να καταστεί, από θέση οικονομικής και αμυντικής αδυναμίας και εξαρτημένης εξωτερικής πολιτικής, εύκολος στόχος της Τουρκικής επεκτατικότητας και επιθετικότητας κατά του Ελληνικού Εθνικού χώρου και της ΑΟΖ της Ελλάδος και της Κύπρου.
Να υποστεί επίσης πιέσεις και εκβιασμούς για υποχωρήσεις σε όλα τα εθνικά θέματα.
γ. Να υποστεί εθνική αποδόμηση και αλλοτρίωση ως αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης λαθρομεταναστεύσεως. Ως αποτέλεσμα επίσης της παγκοσμιοποίησης και Ευρωπαϊκών πολιτικών, που προάγουν την αποδόμηση των εθνών και των εθνικών κρατών και προβάλλουν την ιδέα μιας μεταεθνικής Ευρώπης.
Οι ιδέες αυτές είναι ανεδαφικές και απαράδεκτες. Η Ευρώπη πρέπει να έχει ως βάση τα εθνικά κράτη, με τις εθνικές και πολιτιστικές τους ταυτότητες και όχι ένα μεταεθνικό και αντιδημοκρατικό, παγκοσμιοποιημένο αμάλγαμα.
Η Ελλάδα έχει σήμερα επείγουσα ανάγκη από αναπτυξιακή πολιτική, εθνική στρατηγική, ανεξάρτητη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και ισχυρή αποτρεπτική άμυνα.
Έχει ανάγκη επίσης από διαφύλαξη της εθνικής συνοχής και της ταυτότητάς της, που είναι η ψυχή της, η ένδοξη ιστορία και ο πολιτισμός της και η πίστη της στο εθνικό της μέλλον.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου